Ukens tips 086 Sikkerhetskopi med historikk

Post Reply
MultiCAD
Posts: 119
Joined: 06 Mar 2009 14:03

Ukens tips 086 Sikkerhetskopi med historikk

Post by MultiCAD »

MultiCAD har nå innebygget sikkerhetskopi (backup) med historikk. Dette gjør at risikoen for datatap er mindre. Som standard er MultiCAD satt til å ta sikkerhetskopi hver 30. minutt samt ta vare på de fem siste sikkerhetskopiene.

Du har kanskje allerede sett at det blir laget en del filer med samme navn som prosjektet samt med dato og klokkeslett.
Ukens tips 086-01.png
Ukens tips 086-01.png (26.29 KiB) Viewed 23627 times
Disse filene er sikkerhetskopi/backup av prosjektet. Disse kan åpnes i MultiCAD under "Fil" – "Gjenopprett sikkerhetskopi".

MERK! Åpne det prosjektet som du skal gjenopprette først. Husk at dette prosjektet blir overskrevet med den tidligere versjonen du velger.

Det er også mulig å konvertere en sikkerhetskopi-fil til en vanlig fil ved å bytte filetternavn, fra f.eks. prosjekt.bcp til prosjekt.mcp.

Innstillingene for sikkerhetskopi ligger under "Vis" – "Valg" – "Egenskaper" og i gruppen "Lagring".
Ukens tips 086-02.png
Ukens tips 086-02.png (21.86 KiB) Viewed 23636 times
Er "Automatisk sikkerhestkopi" slått på, vil det bli tatt backup når prosjektet har vært åpent i det antall minutter som er satt. Det er også mulig å justere antall filer slik at det blir tatt vare på flere sikkerhetskopier.

Husk, MultiCADs innebygde sikkerhestkopi vil aldri erstatte vanlig sikkerhetskopi. Det er viktig å ta sikkerhetskopi med jevne intervaller og lagre disse i en annen bygning. Typisk kan det være vanlig å ta
1 backup pr time første dag
1 backup pr dag første uke
1 backup pr uke første år
1 backup pr måned år nr 2
1 backup pr år resten av årene.
Post Reply